Seventies

Robbie Croe / Kindervreugd (1971)

RobbieCroe1971Via het stedelijk onderwijs in Antwerpen kwam ik terecht bij de theaterwerking van “Kindervreugd”. Robbie Croe was daar mijn eerste wapenfeit. Ik mocht ook meteen de hoofdrol spelen. Robbie Croe was een verhaal over een kind dat alles wat volwassenen hem willen wijsmaken, afwijst. Op de foto herken je me in het midden. Het ding op mijn hoofd is een pruik. Mijn oudere zus Claire (rechts) deed dienst als Sinterklaas. We gingen graag samen theater spelen. Het was een manier om van huis weg te geraken.

 

Zaad van Basilius / Noordteater (1974)

zaadbasilius1974Dit speelden we in het Noordteater, een liefhebbersgezelschap met semi-professionele ambities. Het was mijn eerste volwassenenproductie. Hoewel het niet echt een geweldig stuk was, kwam er toch veel belangrijk volk naar kijken. Mensen die me aanmoedigden om vooral verder te gaan met acteren.

 

 

 

 

Rosa vertrekt / Het Trojaanse Paard (1978)

RobbieCroe1971Aan de hand van improvisaties werkten we met Dominique Valentin en Ursul De Geer naar een verhaal dat we wilden vertellen. Het hele proces werd ook begeleid door Sus Van Elzen, die de uiteindelijke tekst schreef. Ik speelde een doodongelukkige huisvrouw die probeert iets aan haar lot te veranderen. Achteraan staat medespeler Jos Van Vlierbergen. Het stuk werd een gigantisch succes. We hebben er eindeloos mee rondgetoerd in Vlaanderen en Nederland. Het is één van die rollen die aan me blijven kleven. Regelmatig kom ik nog mensen tegen die de voorstelling gezien hebben en erover beginnen.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon