Moederbordspel

PackshotDVDMoedermonokleinerWelkom bij het Moederbordspel!

In dit spel (dat je helemaal gratis krijgt bij de DVD “Moedermonoloog”!)  zijn er 65 vakjes. Na het gooien met de dobbelstenen (2!) mag je het aantal ogen dat je gooide vooruit op het bord. Als je op een vakje komt met een tekening, dan hoort daar meer informatie of een opdracht bij, die je op deze pagina kan vinden. Wanneer je op een vak terechtkomt waarin een verliesbeurt zit, kan je in sommige gevallen deze verliesbeurt wegspelen door een opdracht uit te voeren. Die opdracht vind je in het filmpje dat bij het bijhorende vak staat op deze pagina. Een vakje zonder tekening betekent dat je daar gewoon blijft staan. Van geboorte tot grootmoeder: An Nelissen maakte de reis en voegde er hilarische opdrachten aan toe. Veel succes!

 

 

Klaar voor de start? Klik op het filmpje!

Vak 1:
Start: Jouw biologische klok tikt als een tijdbom!

Vak 4:
Een zaadcel zwemt verloren, er is geen bevruchting, je moet één beurt overslaan. In tussentijd: blijven oefenen!

Vak 6:
Een zaadcel treft raak, je bent zwanger en mag 9 vakjes vooruit!

Vak 10:
Je bent zwanger, maar je merkt het pas omdat je last krijgt van zware ochtendmisselijkheid. Je bent helemaal buiten strijd, je moet 2 beurten overslaan.

Vak 12:
Je begint uit je kleren te barsten. Dringend tijd om loshangende kledij te shoppen. Dat kost je toch een paar uur, dus daarvoor sla je een beurt over.

Vak 13:
Je partner gaat mee naar de bevallingstraining en je moet twee beurten overslaan. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 14:
Moederschapsverlof is nefast voor de vooruitgang van je beroepsleven, je gaat echt niet vooruit en moet 3 beurten overslaan.

Vak 15:
Hoera! Je bent bevallen en krijgt een geboortepremie en een extra werpbeurt met de dobbelstenen!

Vak 18:
De baby vindt de wereld ’s nachts een veel aangenamere plek. Je loopt uren rond met het kind in het holst van de nacht. Gevolg: je valt overdag in slaap door een overdosis vitaya en vijfTV ’s nachts en moet twee beurten overslaan. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 21:
Er is geen plaats in de crèche voor opvang, je zal nog even thuis moeten blijven en slaat een beurt over.

Vak 24:
Dankzij de andere kindjes in de crèche, maak je kennis met de kracht van virussen: je kind is ziek en moet een week thuis blijven. Jij dus ook en je moet twee beurten overslaan. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 26:
Als je je kind binnen wil krijgen in die leuke school vlakbij, zal je daar een weekje moeten gaan kamperen voor de inschrijvingen beginnen. Neem een week verlof en sla twee beurten over. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 29:
Je hebt het virus van je kind ook overgekregen en gaat 3 vakjes achteruit.

Vak 32:
Je kind heeft in de kleuterklas een ander kind een bekertje verf te drinken gegeven. Spijtig genoeg heb je geen aansprakelijkheidsverzekering afgesloten en ga je 2 vakjes achteruit.

Vak 35:
Het eerste oudercontact: jouw kind is echt het braafste van de hele klas, daarom mag je 4 vakjes vooruit!

Vak 36:
Shit: je poetsvrouw ziet het niet meer zitten en neemt ontslag. Je zal zelf moeten beginnen kuisen en slaat alvast één beurt over.

Vak 39:
Een gezellige namiddag onder moeders loopt uit de hand als iedereen begint op te scheppen over zijn eigen kind. Kinderen maken soms een eind aan lange vriendschappen, je gaat 6 vakken achteruit.

Vak 40:
Uit een test blijkt dat je kind voor is op zijn leeftijd. Het mag sneller dan verwacht naar de lagere school. Natuurlijk ben je fier en dus huppel je 3 vakjes vooruit!

Vak 43:
Na 7 jaar blijkt dat je relatie toch niet bestand is tegen een kind. Je partner ruilt jou in voor een kinderloos exemplaar. Maar het is wel een opluchting, gooi nog maar eens met de dobbelstenen!

Vak 45:
Je gaat alleen op reis met je kind en ontdekt dat er zoiets bestaat als MILF-fetisjisten. Je loopt op wolkjes en gaat 3 vakjes vooruit.

Vak 47:
Die eerste Valentijn met je nieuwe partner loopt een beetje uit de hand als hij de sleutels van de handboeien kwijtspeelt en je kind ’s morgens komt vragen wanneer je klaar bent om naar school te vertrekken. Je kan niet weg, dus je slaat één beurt over. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 49:
Je ex-partner heeft zijn nieuw lief zwanger gemaakt. Tijd voor een feestje! Voer de opdracht in het filmpje uit en ga twee vakjes vooruit!

Vak 50:
Ah, daar is de puberteit: je kind ligt stomdronken op de trap op een zaterdagnamiddag. Je aperitiefkast is leeg en je gaat 4 vakjes achteruit.

Vak 52:
Ook de buurman vindt jou blijkbaar een MILF. Op het einde van de buurtbarbeque verklaart hij jou zijn liefde. Helemaal in je nopjes ga je vier vakjes vooruit.

Vak 55:
Je kind pubert nu ook op school. Je krijgt een telefoontje om “eens met de directeur te komen praten”. Het gesprek duurt langer dan verwacht, sla een beurt over.

Vak 57:
Na het zomerkamp, blijkt je kind ontmaagd. Je bent opgelucht, want dit bespaart je een vervelend gesprek over “verantwoordelijke seksualiteit”. Je bent blij en gaat 3 vakjes vooruit.

Vak 61:
Je weet niet hoe het gebeurd is, maar het is een feit: je bent zwanger! Een accidentje noemen ze zoiets…Keer helemaal terug naar vakje 7.

Vak 62:
De oudste gaat verder studeren en dat kost een hoop geld. Je moet wel een tweede job gaan doen. Liefst in het zwart. De rest van je leven staat even stil, je slaat 2 beurten over. WILDCARD: Als je geen twee beurten wil overslaan klik je best op het filmpje en voer je de opdracht uit!

Vak 65:
Ah! Proficiat! Je bent er helemaal door. Je kinderen zij het huis uit en nu krijgen ze zelf kinderen! Tijd om hen vanuit je comfortabele rol van grootmoeder te herinneren aan alle fouten die zij hebben gemaakt.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon