Nineties

De drie zusters / KNS & Raamteater (1990)

driezusters1990De fusie van KNS en Raamteater bracht me een paar keer op planken van de Bourla, waar ik als klein meisje betoverd had zitten kijken naar mijn eerste theatervoorstellingen. We speelden er groot materiaal. In deze “drie zusters” van Tsjechov speelde ik Masja. In de bourlaschouwburg deed ik ook Shakespeare (“King Lear” en “Midzomernachtsdroom”).

 

 

 

 

 

 

 

Vrouwendecamerone / Drie Pees (1997)

vrouwendecamerone1997Ik geraakte een beetje uitgekeken op mijn werk in het Raamteater, maar toen Peter Perceval me voorstelde om een soloproductie uit te brengen, vond ik dat een gigantisch risico. Hij haalde me over de streep met deze bewerking van het boek “Vrouwendecamerone” van Julia Voznesenskaya. Tot mijn grote verbazing was er ook belangstelling in de media voor mijn stap naar het solowerk en kwamen er ook heel wat mensen kijken naar de voorstelling. Voor de eerste keer drong het tot me door dat er toeschouwers waren die speciaal voor mij naar de schouwburg kwamen. Het was niet allemaal rozegeur en maneschijn. Om de eindjes aan elkaar te krijgen, speelde ik ondertussen ook een vertelproductie voor kinderen met sprookjes van Godfried Bomans. Daar hebben we het land mee afgereisd en zo’n 150 voorstellingen van gespeeld.

 

 

 

 

Lysistrata / Drie Pees (1999)

lysistrata1999Uit het succes van “vrouwendecamerone” was duidelijk dat er een grote behoefte was aan humoristische stukken over en voor vrouwen, die toch een geëngageerde inhoud hadden. Peter Perceval en ik besloten het theaterrepertoire van 3 Pees uit te bouwen rond dat eerste thema en maakten een trilogie. Na de Russische decamerone bewerkten we de klassieke komedie “Lysistrata” tot een speelse solovoorstelling. Het verhaal over de seksstaking van de Griekse vrouwen tegen de aanslepende oorlogen, bleek brandend actueel. Bij de première van deze voorstelling tipte collega Frank Aendenboom mij ook over een nieuw stuk dat in Amerika de blitz aan het maken was: “de vaginamonologen”. Een week later kocht 3 Pees de rechten om het stuk in Vlaanderen uit te brengen. Omdat er ondertussen een derde deel van de trilogie gepland was met “Me Jane”; bleven “de vaginamonologen” echter nog in de kast tot 2002.

Facebook Iconfacebook like buttonYouTube Icon